Γιατί βογγάνε τα συριζόπουλα;

701
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό που δεν περίμεναν οι καθ’ έξιν προοδευτικοί και κατ’ επάγγελμα δημοκράτες, εν προκειμένω οι ηγεσίες των κομμάτων του λαού ερήμην του λαού, είναι ότι ένας πρωθυπουργός της Κεντροδεξιάς θα έχαιρε της αποδοχής και της εμπιστοσύνης της… «πελατείας» τους.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα ποιοτικά και ποσοστικά δημοσκοπικά ευρήματα. Ό,τι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο στάθηκε όρθιος στην τριπλή πρόκληση(Εθνικά, κορωνοϊός, οικονομική κρίση λόγω κορονοϊού), αλλά κράτησε όρθια και την κοινωνία χωρίς μεγάλα λόγια και προοδευτικές πιρουέτες.

Κι αυτό πονάει, και γι αυτό βογγάνε τα συριζόπουλα και μαζί τους οι «αφανείς» της προοδευτικής συμμαχίας. Κι εδώ που τα λέμε πως να μην πονάει όταν ο Αλέξης Τσίπρας τρώει τη σκόνη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ οι τάσεις προδιαγράφουν την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού στο μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος από τη Δεξιά μέχρι και την Κεντροαριστερά;

Είναι μακάβριο, αλλά είναι αληθινό. Είχαν επενδύσει στον κορωνοϊό και δεν τους… βγήκε. Πίστεψαν ότι η οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας θα πλήξει τον Μητσοτάκη, και πάλι δεν τους βγήκε. Τώρα επενδύουν σ’ ένα «Δεξιότερα Κουροπάτκιν» στα ελληνοτουρκικά, αλλά ο Πρωθυπουργός δεν τους κάνει το χατήρι. Μέχρι τα… 12 μίλια έφθασε η χάρη τους προκειμένου να σταματήσουν την επέλαση του Μητσοτάκη στην πολιτική… υφαλοκρηπίδα τους. Τζίφος.

Μέχρι όνειρα οικουμενικής κυβέρνησης κάνουν τα συριζόπουλα, οι λοιποί τεθλιμένοι συγγενείς και οι «σοσιαλιστικές πέστροφες», μπας και προκύψει καμιά εθνική κρίση και προσφερθούν να σώσουν την πατρίδα και την… παρτίδα. Προφανώς δεν έχουν ακόμα καταλάβει με ποιον έμπλεξαν. Υπομονή, τα χειρότερα έρχονται…

Easy Writer

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr