Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης την ώρα που αναμένονται εξελίξεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από μέλη της Θύρας 7. 

Γράφει η Μαρίνα Πλέσσα

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή Βρούτση προς τις ΠΑΕ, μέσω των Super League 1 και Super League 2, από τις 21 Αυγούστου δεν θα αναγνωρίζεται οποιαδήποτε Λέσχη, για την οποία δεν θα έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αθλητικός νόμος, στις 20 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για να χορηγήσουν συναίνεση αναγνώρισης μόνο μίας Λέσχης Φιλάθλων τους, με κοινοποίηση στη ΓΓΑ. 

Αντίστοιχη πρόβλεψη υπήρξε τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως οι ΠΑΕ δεν ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση. Η τότε άρνησή τους δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς καλούνται να διαχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά, με κίνδυνο να στοχοποιηθούν από τους οπαδούς τους, οι οποίοι βρίσκονται σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο με στόχο την κυριαρχία στον χώρο τους. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή όλων των μέτρων κατά της αθλητικής βίας. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως τη δυνατότητα να ταυτοποιούν το εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet έχουν πλέον οι φίλαθλοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, επιτρέποντας στην εφαρμογή να αναγνώσει το διαβατήριό τους με τη χρήση του NFC τσιπ που εμπεριέχει. 

Στη μνήμη Λυγγερίδη 

Σε αναμονή των εξελίξεων στην υπόθεση δολοφονίας Λυγγερίδη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας όπου υπηρετούσε ο αστυνομικός καταβάλλουν προσπάθειες ώστε το όνομά του να μην ξεχαστεί. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή της συμπρωτεύουσας σχεδιάζει να δώσει το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη σε πάρκο στην περιοχή της Χαριλάου, ενώ η Ενωση προτείνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τη μετονομασία του Στρατοπέδου της ΥΑΤ. 

Σε ό,τι αφορά τώρα τη διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονία του αστυνομικού, συμπληρωματικές απολογίες έδωσαν οι 14 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως έχουν «συγκροτήσει σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων», αλλά και συμμετοχή στα επεισόδια στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και ΑΕΚ το 2023, ληστείες, κλοπές, εμπρησμοί, εκρήξεις και ναρκωτικά για ορισμένους απ’ αυτούς. Επιπλέον, κατηγορούμενοι βρέθηκαν με φώσφορο στα χέρια έπειτα από τα επεισόδια στου Ρέντη. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία αρχηγικά μέλη της Θύρας των οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτά τα άτομα φέρονται να έδιναν διαταγές και να μοίραζαν τους ρόλους σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση που εξετάζει η Αστυνομία. Οι τρεις συγκεκριμένοι συλληφθέντες μάλιστα έχουν απασχολήσει επίσης πολλές φορές τις Αρχές αλλά και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Στο νέο κατηγορητήριο «πρωταγωνιστεί» ξανά όλη η ηγετική ομάδα των 7 ατόμων, ανάμεσά τους ο φερόμενος αρχηγός με το παρατσούκλι «Κοντός», αλλά και ο «Ρουμάνος», ο «Shark». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμπληρωματικές απολογίες θα ολοκληρωθούν μέσα εντός Αυγούστου οπότε αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις τον Σεπτέμβριο.