Με το ταξίδι του στην Ιαπωνία αποδεικνύει ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει κύρος και γνώση για τα διεθνή οικονομικά γεγονότα και τις νέες τεχνολογίες.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Στην Ιαπωνία για εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει συνεχείς επαφές με επιχειρηματίες της μακρινής χώρας προκειμένου να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα μας γιατί από τις επενδύσεις θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το ύψος των μισθών και των αυξήσεων που θα ανακοινωθούν.

 

ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ και αντιλαμβάνεται μερικά πράγματα για την οικονομία καταλαβαίνει ότι μόνο οι επενδύσεις μπορούν να φέρουν νέες θέσεις εργασίας, νέα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και μεγαλύτερη προοπτική για ανάπτυξη και το 2024.

 

ΥΠ’ ΑΥΤΗΝ την έννοια πολύ σωστά έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πραγματοποίησε αυτό το σημαντικό ταξίδι λίγο προτού ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος στη χώρα μας, καθώς το μεγάλο ζητούμενο για όλους και για τη χώρα γενικότερα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και οι επενδύσεις από το εξωτερικό.

 

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ και θα επιχειρήσει να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές και τις συναντήσεις που έχει από χθες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού από το 2005 και μετά. Και, εδώ που τα λέμε, είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει το κύρος και τη γνώση για τα διεθνή οικονομικά γεγονότα και κυρίως για τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες.

 

ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ οι πολίτες που έχουν διλήμματα εν όψει των εκλογών. Γιατί στις εκλογές θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τον επόμενο πρωθυπουργό. Και σε καμία περίπτωση ο επόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να είναι κάποιος που δεν έχει καμία επαφή με τη διεθνή οικονομική πραγματικότητα, όπως συνέβη επί 4,5 χρόνια, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και το πληρώσαμε πολύ ακριβά όλοι μας.

 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ που θα προκύψει μετά την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές του 2023 θα πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σύγχρονοι πολιτικοί ηγέτες και όχι φυσικά οι δημαγωγοί που περιμένουν να εκμεταλλευτούν τις ανατροπές που φέρνει η νέα εποχή, υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες και χωρίς καμία σοβαρή προοπτική. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε αυτήν θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εθνικές εκλογές.

 

Το σίγουρο εκλογικό κάζο και η ζόρικη επόμενη μέρα

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για τις εθνικές εκλογές και το ποσοστό της διαφοράς με την οποία θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη. Αυτό, σε γενικές γραμμές, είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο με βάση το κλίμα και τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά τη νέα εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα. Πώς θα αντιδράσει και εάν τελικά θα μείνει στη θέση του προέδρου ακόμα και εάν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πέσουν κάτω από το 28%. Στην Ευρώπη πάντως εκτιμούν ότι η διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σίγουρα η Εφη Αχτσιόγλου. Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει μετά τις κάλπες…

 

Το «σύνδρομο των άδειων κερκίδων» βασανίζει την Κουμουνδούρου

Η αδυναμία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας να μαζέψουν αρκετό κόσμο στις περιοδείες του έχουν ανησυχήσει το οργανωτικό τμήμα της Κουμουνδούρου. Μαθαίνουμε ότι οι παλαιότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται τις συγκρίσεις με τη ΝΔ και κυρίως με τις περιοδείες του πρωθυπουργού. Φοβούνται ότι θα λειτουργήσουν αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Τσίπρα. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισηγούνται να μιλήσει μόνο σε κλειστούς χώρους. Καταλαβαίνετε τις δυσκολίες που έχουν εκεί στην Κουμουνδούρου. Δεν μπορούν με τίποτα να μαζέψουν κόσμο…