Τον εκλγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη θα επισκεφθεί την Παρασκευή στις φυλακές Δυρραχίου, όπου εξακολουθεί να κρατείται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλβανία για τη Διαδικασία του Βερολίνου.

Ο κ. Οικονόμου πρόκειται να αναχωρήσει αύριο, Πέμπτη, για τα Τίρανα, με σκοπό να συμμετέχει στις εργασίας της Διάσκεψης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διαδικασίας, όπου θα συμμετέχουν, επίσης, υπουργοί Εσωτερικών, με αρμοδιότητα την Προστασία του Πολίτη, των κρατών-μελών της Διαδικασίας. Ακόμα θα συμμετέχει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Johannes Luchner.

Το πρόγραμμα του υπουργού στην Αλβανία

Σε αυτό το σημείο παρατίθεται αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου στην Αλβανία. Αρχικά, αύριο, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 10:20 το πρωί ο κ. Οικονόμου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Tauland Balla και στις 12:30 με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός θα συμμετέχει στις εργασίες του Διυπουργικού Συνεδρίου από τις 14:00 μέχρι τις 18:00. Οι ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια, Περιφερειακή Συνεργασία στην Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και Συνεργασία για την Κυβερνοασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια.

Την επόμενη μέρα, το πρωί της Παρασκευής στις 15 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 11:00, ο κ. Οικονόμου θα επισκεφθεί τις φυλακές Δυρραχίου και τον Φρέντυ Μπελέρη.