Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης βράβευσε σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, τη σμηναγό (ΥΝ) Αικατερίνη Σιγάλα για την επίδειξη υψηλού αισθήματος ευθύνης, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Παρόντες στη βράβευση ήταν ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διευθυντής ΓΕΑ/ΔΥΓ, υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος και ο ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας. Η σμηναγός, κατά την διάρκεια εκπαίδευσης, παρέσχε τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο.

Ο υφυπουργός, αφού την ευχαρίστησε εκ μέρους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για το πνεύμα ανθρωπισμού που επέδειξε.

Κεφαλογιάννης: Αυτές οι πράξεις αναδεικνύουν τον αξιακό κώδικα που διέπει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων 

Μετά τη βράβευση ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Πριν λίγες ημέρες ζήτησα από το ΓΕΕΘΑ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να βραβευτεί η σμηναγός (ΥΝ) Αικατερίνη Σιγάλα, η οποία επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, παρέσχε τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο. Σήμερα, αφού την ευχαρίστησα εκ μέρους της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της εξέφρασα τη βαθιά μου εκτίμηση για το πνεύμα ανθρωπισμού που επέδειξε.

«Τέτοιου είδους πράξεις αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον αξιακό κώδικα που διέπει τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων», κατέληξε στο τέλος.