Επίσκεψη στην έδρα της Σχολής Μηχανικού και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού στο Λουτράκι Κορινθίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον βοηθό επιτελάρχη του ΓΕΣ υποστράτηγο Γεώργιο Μαυροειδή και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, ταξίαρχο Ευθύμιο Γιαννακάκη ενώ παραβρέθηκε και o υφυπουργός ‘Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε από τον διοικητή της Σχολής Μηχανικού ταξίαρχο Ιωάννη Οικονόμου και τον διοικητή του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Στεργιούλη για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Διαπίστωσε τις δυνατότητες των μηχανημάτων, των μέσων και των υλικών της Σχολής Μηχανικού, του Ειδικού Τάγματος Μηχανικού και του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και παρακολούθησε την εκπαίδευση των ανθυπολοχαγών και μόνιμων λοχιών τάξεως 2023 στο στίβο μάχης Μηχανημάτων. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού και το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς των υλικών, των συσκευών, των μέσων εξουδετέρωσης εκρηκτικών, καθώς και των τεχνικών διάσωσης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και σκύλοι για έρευνα και διάσωση, οι οποίοι ενισχύουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας. 

«Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, ιδίοις όμμασι, τις δυνατότητες που έχει το Μηχανικό και το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού. Στις ασκήσεις επί ρεαλιστικών σεναρίων που έγιναν αποδεικνύεται, για άλλη μία φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν απεριόριστες δυνατότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καταστροφή ή περιστατικό που αφορά την Πολιτική Προστασία. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η πολιτική ηγεσία, σε συνεργασία με τα Επιτελεία να αυξήσουμε τις δυνατότητες αυτές προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, ως συμπληρωματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων που καθημερινά δίνουν τον αγώνα προκειμένου να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της πατρίδος» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.