«Συγκλονισμένη η οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνούμε τον Σγό (Σμηναγό) Μουλά Χρήστο και τον Ανθσγό (Ανθυποσμηναγό) Στεφανίδη Περικλή που με τεράστιο βάρος ευθύνης και αυτοθυσία, έπεσαν μαχόμενοι με τις φλόγες», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης για τον χαμό χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ CL-215, στον Πλατανιστό Ευβοίας.

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους. Αθάνατοι», κατέληξε στο τέλος η ανάρτηση του κ. Κεφαλογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό, εν ώρα καθήκοντος, των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ημέρα οδύνης - Δεν υπάρχουν λόγια!

Από πλευράς του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αποχαιρέτησε, επίσης, μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter του δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Ειδικότερα, έγραψε: «Ημέρα οδύνης για την Ελλάδα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία, μετά την πτώση του Canadair CL-215 και την απώλεια του Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, την ώρα που έδιναν μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Οι σκέψεις μας στους οικείους τους! Δεν υπάρχουν λόγια!».

Υπενθυμίζεται πως ένεκα του τραγικού συμβάντος, έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.