Ο σπουδαίος Γιάννης Φέρτης αυτό το καλοκαίρι θα εμφανιστεί στη Μικρή Επίδαυρο με το έργο του Λόγγου “Δάφνις και Χλόη”στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο πλευρό του η μοναδική Έλλη Πασπαλά. Η μουσική του David Lynch η οποία θα συνοδεύει το ντουέτο θα καθηλώσει κοινό και κριτικούς σε μια μοναδική παράσταση την οποία υπογράφει ο Δημήτρης Μπογδάνος και η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 19 και 20 Ιουλίου.

Μια μοναδική και αγνή ιστορία αγάπης, ένα βουκολικό μυθιστόρημα, το «Δάφνις και Χλόη» το μοναδικό που σώζεται του συγγραφέα Λόγγου, εξιδανικεύει τον ταπεινό κόσμο των αγροτών και των δούλων των δύο ηρώων. Ένας μοναδικός έρωτας ο οποίος παρουσιάζεται πάνω στις εναλλαγές των εποχών του χρόνου. Κάθε εναλλαγή και μια άλλη πτυχή του. Ο έρωτας των δυο νέων ξεγυμνώνει τις ψυχές τους. Ένας έρωτας που ταξιδεύει προς την αυτογνωσία και παράλληλα παρουσιάζει μια εξιδανικευμένη περιγραφή της φυσικής ομορφιάς της Λέσβου.

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Δημήτρης Μάριζας, ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, η Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, ο Δημήτρης Πασσάς, η Λυδία Τζανουδάκη, η Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη και η Σωσώ Χατζημανώλη . Μετάφραση – Δραματολογία: Τζιάνα Τσαϊλακοπούλου / Κινησιολογία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου / Μουσική: David Lynch / Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης / Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα / Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κουνέλλας / Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή / Βοηθός σκηνογράφου: Φώτης Κομεσσάριος / Ειδική συνεργάτις: Κατερίνα Έσσλιν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Φωτογραφίες Γιάννης Ζάχος