Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν την αντιπολίτευση με τοξικές μεθόδους και χυδαίο ακτιβισμό από άλλες εποχές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, αυτοί που προπηλάκισαν τον Άδωνι Γεωργιάδη έξω από το Υπουργείο Υγείας πριν δύο ημέρες, ήταν οι ίδιοι που έδιναν την ντουντούκα για να μιλήσει ο Παύλος Πολάκης.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ διοργάνωσε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας διότι είναι αντίθετη στη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων καθαριότητας στα νοσοκομεία και την εγκατάσταση εργολάβων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο κατέβηκε από το γραφείο του και μίλησε με τους διαδηλωτές αλλά υποσχέθηκε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις έως το καλοκαίρι, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει περαιτέρω διάλογος για το ζήτημα, ώστε να βρεθεί κάποια λύση, διότι η νομιμοποίηση συμβασιούχων δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν καφέ στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον προπηλάκισαν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, όχι μόνο ζήτησε να μην επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα αλλά έκανε μια αποκάλυψη για αυτούς που επιτέθηκαν με χυδαίο τρόπο στο Άδωνι Γεωργιάδη. Σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι δεν τον εκφράζουν αυτές οι ασχήμιες, ότι η επίθεση ήταν ουσιαστικά και εις βάρος του ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτοί που επιτέθηκαν με αυτόν τον χυδαίο τρόπο στον Υπουργό ήταν δύο-τρία πρόσωπα από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο: «Περάσαμε από χίλια κύματα δεν θα αφήσουμε τώρα να έρθουν εργολάβοι. Μετά 9 χρόνια. Θα αγωνιστούμε. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτές τις ασχήμιες των λίγων θερμοκέφαλων που είναι και μόνιμοι και δεν κινδυνεύει η δουλειά τους, να αποδοκιμάζουν τον υπουργό υγείας που είχε την τόλμη να κατέβει στη συγκέντρωση να μιλήσει στις καθαρίστριες. Οι ίδιοι όμως έδωσαν την ντουντούκα στο ΠΟΛΑΚΗ υπουργό τότε υγείας να μιλήσει στις απολυμένες καθαρίστριες. Εμείς θα αγωνισθούμε σθεναρά. Θέλουμε να κατέβει κάτω ο Υπουργός Υγείας να κουβεντιάσει με τις καθαρίστριες. Με επιχειρήματα. Έτσι θα πείσουμε για το δίκιο μας».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δείχνει κάποια πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αυτούς που επιτέθηκαν στον Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει γεμάτο νόημα ότι τα ίδια συνέβαιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, ωστόσο «τυχαία» τότε δεν υπήρχαν τέτοιες χυδαίες επιθέσεις: «Να θυμίσω ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ανανεώσει τις συμβάσεις. Πήγαμε πολλές φορές έξω από τα υπουργεία με τις καθαρίστριες. Μάλιστα σε μία συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας ένας από αυτούς που αποδοκίμαζε χθες τον Υπουργό, πρωτεργάτης, έδωσε την ντουντούκα στον αναπληρωτή υπουργό υγείας τον Πολάκη για να βγάλει λόγο στις καθαρίστριες που ήταν υπό απόλυση».

Φαίνεται ότι για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει μονάχα μια παροιμία: «O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».