«Φαβορί» για υπουργός Οικονομικών σε μια «κυβέρνηση ηττημένων» είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μπει σε μια τέτοια κυβέρνηση και δεν θα απαιτήσει να γίνει, όπως και εκείνο το αξέχαστο 2015, τσάρος της οικονομίας. Πάντως, αν δεν τα βρουν σ’ αυτό, μπορεί –μια πρόταση ρίχνουμε– ο Τσίπρας να του προτείνει να γίνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – να δικαιωθεί έτσι κι ο αγώνας του Γιάνη για το… θεϊκό σχέδιο «Δήμητρα».

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του

Καλά θα κάνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να ζητάνε από τους δημοσκόπους να δώσουν στη δημοσιότητα τα αστάθμητα στοιχεία. Γιατί μπορεί να… μάθουν ότι το κόμμα τους στα αστάθμητα το βρίσκουν στο 17-18% και τη ΝΔ πάνω από 35%.

Εφη, έλα με φόρα

Ποιος μπορεί να διαδεχθεί τον «άχαστο» Τσίπρα, εφόσον το βράδυ της 21ης Μαΐου χάσει, όπως όλα δείχνουν, τις εκλογές και δη με μεγάλη διαφορά; Σύμφωνα με τον σμπίρο μου, το μεγάλο «φαβορί» αυτήν τη στιγμή είναι η Εφη Αχτσιόγλου –κι ας μην έχει το «πράσινο φως» από τη γερουσία της Κουμουνδούρου– και το αουτσάιντερ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κλάμα…

«Με πιάνει ένα παράπονο γιατί το ’15 κάναμε ό,τι είπαμε προεκλογικά», τάδε έφη Αλέξης Καΐλας… συγγνώμη Τσίπρας θέλαμε να γράψουμε, σε συνέντευξή του. Πάντως, είναι απίθανα τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το πιο απίθανο είναι ότι θέλει να τον πιστέψουν και οι πολίτες. Λες και ξέχασαν πώς ποδοπάτησε το «Οχι» του δημοψηφίσματος και το έκανε περήφανο «Ναι». Λες και ξέχασε ο κόσμος ότι έλεγε πως θα καταργήσει τα μνημόνια και αντ’ αυτού μας έφερε το χειρότερο μνημόνιο.

Τυφλή Δικαιοσύνη

Βγαίνουν δύο εν ενεργεία βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του Βελόπουλου και καταγγέλλουν ότι έδιναν μαύρα λεφτά στο κόμμα τους, και η Δικαιοσύνη ατάραχη κι ανέμελη συνεχίζει το έργο της. Προσοχή: δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες, αλλά δεν θα έπρεπε η τυφλή και αδέκαστη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τα λεγόμενά τους για να πράξει τα δέοντα;