αόρατα θύματα (τα) 1. θύματα που η εκμετάλλευσή τους δεν είναι συμφέρουσα «καταλαβαίνω το δράμα των οικογενειών, αλλά δυστυχώς η πυρκαγιά στο Μάτι μπήκε στη θητεία αριστερής κυβέρνησης και άρα οι νεκροί και οι επιζώντες είναι αόρατα θύματα» 2. θύματα που η εκμετάλλευσή τους δεν είναι εύκολη «το ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή δεν σημαίνει ότι είναι αόρατο θύμα από τη στιγμή που μπορούμε να κατηγορήσουμε την πίεση που ασκεί η νεοφιλελεύθερη χούντα»
Οι νεκροί στο Μάτι ήταν πάνω από 100 και ο θάνατός τους οφείλεται και στην «κρατική ολιγωρία» (όπως λέμε κυριλέ το κρατικό μπάχαλο). Παρ’ όλα αυτά, ούτε συναυλίες διοργανώθηκαν, ούτε εκδηλώσεις έγιναν, ούτε επικολυρικά κατηγορώ γράφτηκαν και οι τόσο ευαίσθητοι συμπολίτες δεν φάνηκε να δίνουν δεκάρα. Βλέπετε, υπεύθυνοι για το κράτος το 2018 ήταν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναγωνιστές των ΑΝΕΛ και όλοι ξέρουμε ότι η ευαισθησία του πνευματικοκαλλιτεχνικού κόσμου της χώρας έχει διακόπτη για να ανοίγει και να κλείνει όποτε βολεύει. Γι’ αυτό και η δίκη, που ολοκληρώνεται, δεν απασχόλησε πολύ και καμία σκληρή καταγγελία δεν ακούσαμε για την αθώωση της συντρόφισσας Δούρου. Αλλά ίσως έτσι να είναι καλύτερα. Τουλάχιστον οι νεκροί και οι επιζώντες του Ματιού δεν έγιναν εργαλεία που, όπως συνέβη με τους νεκρούς και τους επιζώντες των Τεμπών, θα πετιούνταν όταν πια δεν θα έκαναν για τη δουλειά των βαμπίρ της ελληνικής δημόσιας ζωής.
Με... μέτρο
Ίσως στην κυβέρνηση να πρέπει να προσέχουν το πόσο καμαρώνουν για τη μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα. Γιατί κάποιος πονηρός μπορεί να σκεφτεί ότι αν η μείωση οφείλεται στην κυβέρνηση τότε σ’ αυτήν θα οφείλεται και η αύξηση.
Ο Βελόπουλος και ο… νέος σταρ των Νικς
«Δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ το δυστύχημα των Τεμπών», είπε (χωρίς να βάλει τα γέλια) ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω ότι εγώ είμαι μαύρος μπασκετμπολίστας με ύψος 2,20 και αυτόν τον καιρό συζητάω τη μεταγραφή μου στους Νικς.
Υπενθύμιση
Η δολιοφθορά στον Ευαγγελισμό είναι άλλη μία υπενθύμιση του πόσο απαραίτητες είναι οι κάμερες στον δημόσιο χώρο και ποιους προστατεύουν όσοι δεν τις θέλουν.