Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, η άσκηση πολεμικής ετοιμότητας και συναγερμού «Πέλεκυς» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά».

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά στιγμιότυπα δημοσιεύθηκαν μέσα από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν δεκάδες ελικόπτερα να πετούν μαζί, συγχρονισμένα, δημιουργώντας άψογους σχηματισμούς. Πιο συγκεκριμένα, τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν Απάτσι, Καϊόβα και Χιούι. Πρόκειται για ελικόπτερα που αποτελούν τον βασικό κορμό των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Φλώρος: «Όταν πρέπει, όπως πρέπει»

Ανάρτηση για την άσκηση έκανε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, δημοσιεύοντας στο X ένα βίντεο με τα ελικόπτερα, το οποίο συνόδευε το εξής σχόλιο: «Όταν πρέπει, όπως πρέπει». 

Ακόμα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με ανακοίνωσή του, διευκρίνισε πως στην άσκηση δεν έλαβαν μέρος ελικόπτερα που αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται σε αποστολές σε όλη την επικράτεια. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί περί πλημμυρισμένων ελικοπτέρων στη βάση στο Στεφανοβίκειο, λόγω των πλημμύρων που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες τη συγκεκριμένη περιοχή, η εν λόγω άσκηση αποτέλεσε την απάντηση για το τι ισχύει.