Δεύτερο περιστατικό σαμποτάζ σε ενεργειακές υποδομές ερευνούν οι γερμανικές αρχές, μετά τις ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο Βραδεμβούργο.
Νέο περιστατικό με στόχο κρίσιμες υποδομές ερευνούν οι αρχές στη Γερμανία, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υποσταθμός ηλεκτροδότησης στην πόλη Μπέργκχαϊμ, στα δυτικά της χώρας, έγινε στόχος προμελετημένης ενέργειας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, περίπου στις 21:00 ώρα Ελλάδας, και διερευνάται ως προμελετημένη πράξη βανδαλισμού σε τεχνική υποδομή.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση ή την έκταση των ζημιών. Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, πάντως, δεν επηρεάστηκε.
Δεύτερο περιστατικό μέσα στην ίδια ημέρα
Η νέα υπόθεση έρχεται ενώ οι γερμανικές αρχές βρίσκονται ήδη σε αυξημένη επιφυλακή μετά από ακόμη ένα περιστατικό που καταγράφηκε την Τρίτη, αυτή τη φορά στο ανατολικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου.
Στην περιοχή, ρουκέτες που έφεραν αγώγιμο υλικό προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές ηλεκτροδότησης, με τις αρχές να διερευνούν τις συνθήκες και τα κίνητρα της ενέργειας.
Τα δύο περιστατικά σημειώνονται σε μια περίοδο κατά την οποία στη Γερμανία εντείνεται η ανησυχία για την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών.
Το Βερολίνο κατηγόρησε την Τρίτη τη Ρωσία για απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ουκρανικού φορτηγού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε τον περασμένο μήνα, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων ως απάντηση.