Εισαγγελείς, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και άλλοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης.

" "

Εισαγγελείς αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις για τους λόγους της έρευνας. Η εισαγγελία ανέφερε πως εκπρόσωποι της οικονομικής ρυθμιστικής αρχής BaFin λαμβάνουν επίσης μέρος.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει. Η BaFin αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Deutsche Bank, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Κρίστιαν Ζίβινγκ, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της έπειτα από μια σειρά ντροπιαστικών και κοστοβόρων αποτυχιών συμμόρφωσης με κανονιστικές ρυθμίσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση 17% στα κέρδη πρώτου τριμήνου καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν σημαντικά, προειδοποίησε όμως πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει τα ετήσια κέρδη.