Σιδηροδρομικός σταθμός στη Γερμανία έκλεισε σήμερα, Δευτέρα, στη Γερμανία, μετά από απειλή για βόμβα. Πρόκειται για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίλεφελντ. Όπως αναφέρει η Bild, το απόγευμα η αστυνομία πληροφορήθηκε για συγκεκριμένη απειλή για βόμβα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ διεξήχθησαν έρευνες σε όλους τους χώρους. Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδιακή Αστυνομία συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που βρίσκονται στον σταθμό: «Όλα τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω από το οδόφραγμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό θα πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Προς το παρόν δεν θα υπάρχει κανένα τρένο από το Μπίλεφελντ».

Τελικά, αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα και έληξε ο συναγερμός, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιος μηχανισμός. Τα δρομολόγια των τρένων αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου το βράδυ αναφέρει η BILD.

Σε επιφυλακή μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω Χριστουγέννων 

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού στον απόηχο του μακελειού στην Πράγα αλλά και λόγω έντονων φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές.

Στη Γερμανία γίνονται σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι, ειδικά σε τόπους λατρείας Χριστιανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κολωνία οι αρχές κάλεσαν τους πιστούς στην προσέλευσή τους να έχουν μαζί τους μόνο μικρές τσάντες. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για την Πρωτοχρονιά.

Στη Γαλλία οι αρχές άφησαν ελεύθερους τέσσερις ύποπτους ενώ κρατείται ένας και ελέγχεται. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στους χώρους που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα, ναοί, συναγωγές, τεμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον ορίζοντα, η Γαλλία καλείται να αντιμετωπίσει τέτοιου τύπου απειλές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τρία πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με ένα ισλαμιστικό δίκτυο συνελήφθησαν στην Αυστρία, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, την ώρα που στη Βιέννη ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, λόγω του «αυξημένου κινδύνου» τρομοκρατικής επίθεσης.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Ιταλία, με στόχο την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως ορίζει ειδική εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών της Ρώμης, η οποία εστάλη στους νομάρχες της χώρας. Οι σχετικές οδηγίες αφορούν την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και των δραστηριοτήτων πρόληψης κάθε είδους επίθεσης-με πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από κεντρικά σημεία των ιταλικών πόλεων- δεδομένων των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, θεωρείται πιθανό να υπάρξουν νέες, θεαματικές κινητοποιήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων. Οι περισσότερες προσπάθειες θα καταβληθούν ανήμερα την πρωτοχρονιά και την παραμονή, όταν οι δρόμοι και οι πλατείες των ιταλικών πόλεων γεμίζουν ντόπιους και τουρίστες, λόγω και των παραδοσιακών, πλέον, υπαίθριων συναυλιών της 31ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε η αστυνομία της Σλοβακίας ο οποίος είχε απειλήσει να πραγματοποιήσει ένα παρόμοιο μακελειό με τους μαζικούς πυροβολισμούς στην Πράγα. Πρόκειται για έναν 64χρονο ο οποίος συνελήφθη στη βόρεια πόλη Ζίλινα αφού κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης υποστηρίζοντας ότι σκόπευε να κάνει «ό,τι συνέβη στην Πράγα». Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για διάδοση γενικού συναγερμού, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.