Κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να διευκρινιστούν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, έθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας το πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με κυριότερο αυτό που αφορά στο πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τα ονόματα των 6 πολιτών τα οποία ανέφερε απο το βήμα της Βουλής και μάλιστα πολύ πριν αυτά τύχουν τυπικής επιβεβαίωσης από την ΑΔΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης είπε τα εξής:

-Αναφέρατε τα ονόματα 6 πολιτών. Έχετε άδεια ή εξουσιοδότηση από τους πολίτες που αναφέρατε;

-αναφέρατε τα  ονόματα 6 πολιτών. Στην επιστολή που έχετε στα χέρια σας υπάρχει αναφορά στα ονόματα αυτά;

-Από τις 8 Δεκεμβρίου υπάρχει αναφορά  στα ονόματα υπουργού και αρχηγού. Πως τα γνωρίζατε πριν λάβετε την ας πούμε τυπική επιβεβαίωση από την ΑΔΑΕ;

-Χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό ως αρχηγό εγκληματικής συμμορίας. Έχετε ένα στοιχείο οτι γνώριζε κάποια από τις παρακολουθήσεις;

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης όμως έθεσε και το ερώτημα αν ισχύει η ΄δήλωση Τσίπρα ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, διότι η επίθεσή του κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ και η στοχοποίησή της σε συνδυασμό με την αμφίβήτηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δείχνουν ότι  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται επιλεκτικά διακρίνοντας μάλιστα ο ίδιος κατά το δοκούν σε άξιους και ανάξιους.

Και αυτό τη στιγμή που η εισαγγελέας της ΕΥΠ επιλέγεται όχι από την κυβέρνηση αλλά από τα 11 μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.