Γεωργιάδης: Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των εποχικών καταστημάτων

by news

Την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν σύντομα τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομή της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία.

“Με 2000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορωνοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα“, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη για τα οποία όπως είπε υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Οπως είπε, έχει γίνει μια πρωτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική αποφαση. Οποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προιόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, για παράδειγμα στα σουπερμαρκετ διευκρίνισε.

Συμπλήρωσε πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η να πέσει η πανδημία, δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς και τρίτος ο εμβολιασμός. Ακόμα είμαστε στον πρώτο στόχο, είπε χαρακτηριστικά.

Για τη διατίμηση στα τεστ κορονοϊού είπε πως δυστυχώς δεν λειτούργησε σωστά η αγορά με αποτέλεσμα ενώ έχουμε από τις χαμηλές τιμές στις μάσκες στην Ευρώπη, στα τεστ έχουμε δυστυχώς περιπτώσεις που είναι πολύ υψηλές. Αυτό δημιούργησε όπως είπε και την ανάγκη για διατίμηση, καθώς ο φόβος και η ανάγκη που δημιούργησε η πανδημία έφεραν στρέβλωση στους κανόνες της αγορά

 

Σχετικα Αρθρα