Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σε σειρά θεμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην υπόθεση της δίκης του Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του Ανδρονίκης Θεοφιλάτου.

" "

Ο κ. Γεωργιάδης εξέθεσε τον Παύλο Πολάκη, κάνοντας αναφορά σε παλαιότερες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσω της Ομάδας Αλήθειας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε τις αντιφάσεις ανάμεσα στις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη και στις πράξεις του, αφού υποσχόταν πως αν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός θα ψήφιζε νόμο που θα απαγορεύει να υπάρχει αναβολή σε δίκη πάνω από έναν μήνα, ενώ σήμερα ζήτησε στο δικαστήριο για έκτη φορά αναβολή, συνολικά για δύο χρόνια.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας:

Αναλυτικά η τοποθέτηση Γεωργιάδη:

«Δείτε πώς η ζωή εκδικείται. Κάνετε μια προσπάθεια εδώ και μέρες να πλήξετε την Ομάδα Αλήθειας με όλες αυτές τις δήθεν αποκαλύψεις και διαγωνίζεστε με τον κ. Κασσελάκη ποιος θα μιλήσει περισσότερο για μαύρο χρήμα και άλλα τέτοια, για τριγωνικές συναλλαγές – άκουγα τον κ. Κασσελάκη να λέει τα ίδια. Πρώτα απ’ όλα θέλω να υπενθυμίσω ότι ο πρώην πρόεδρός σας, κ. Κασσελάκης, είχε κατηγορήσει τον πρώην πρώην πρόεδρό σας, κ. Τσίπρα, ότι έπαιρνε σακούλες με μαύρα λεφτά. Υπήρξε κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ που στα σοβαρά βγήκε να απαντήσει για τις καταγγελίες του πρώην προέδρου σας για τον πρώην πρώην πρόεδρό σας; Το ότι τα είπε και τα έγραψε για μαύρα λεφτά και μαύρα ταμεία, έχω κρατήσει screenshot».

«Κάνετε, λοιπόν, μια προσπάθεια να πλήξετε την Ομάδα Αλήθειας για ποιον λόγο; Γιατί η Ομάδα Αλήθειας είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Πάμε, λοιπόν, για να πάρετε ένα μικρό δείγμα για το τι έγινε σήμερα. Χθες προκάλεσα τον κ. Πολάκη για το αν θα πάει στο δικαστήριο να δικαστεί για τη συκοφαντική δυσφήμιση μετά την αθώωση των παιδιών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τους οποίους εσείς και η κυβέρνησή σας απολύσατε και απεδείχθησαν πλήρως και ομοφώνως αθώοι. Πήγε στο δικαστήριο και ζήτησε, κυρία πρόεδρε, για έκτη φορά αναβολή. Δεν τη δέχθηκε φυσικά το δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Ακούστε τώρα τι έκανε η Ομάδα Αλήθειας σήμερα. Βρήκε ένα βίντεο όπου ο κ. Πολάκης πριν από λίγο καιρό κατέβηκε για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαινε σε διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε ότι εάν γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός της χώρας θα ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει να υπάρχει αναβολή σε δίκη πάνω από έναν μήνα. Και τον βάζει η Ομάδα Αλήθειας να λέει ο ίδιος: “πρέπει να απαγορεύεται η αναβολή πάνω από ένα μήνα. Κι αν γίνω εγώ πρωθυπουργός δεν θα γίνει ποτέ αναβολή πάνω από έναν μήνα”. Και την ώρα που το παίζει η Ομάδα Αλήθειας είναι στο δικαστήριο και ζητά για έκτη φορά αναβολή, συνολικά για δύο χρόνια. Γι’ αυτό σας ενοχλεί η Ομάδα Αλήθειας. Γιατί βγάζει τα ψέματα που λέτε και σας παρουσιάζει όπως πραγματικά είστε στην ελληνική κοινωνία. Και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί στηρίζει ο κόσμος».