Η μεταρρύθμιση που έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ με την ένταξη του ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό νέφος, ήταν αυτονόητη και είχε αργήσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ημερίδα του Οργανισμού.

«Δεν πρέπει να γίνεται είδηση ότι έγιναν οι πληρωμές. Είναι αυτονόητο. Μια πρέπει να είναι η πληρωμή: Αυτή που ο καθένας δικαιούται», είπε ο κ. Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα οι πληρωμές γίνονται με δίκαιο και γρήγορο τρόπο.

Ο ΥπΑΑΤ επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συγκεντρώσει όλες τις λειτουργίες του δημοσίου στο gov.gr, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει ενοποίηση όλων των βάσεων και δεδομένων που αφορούν την αγροτική παραγωγή, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα μητρώα, τις αποζημιώσεις, τους ελέγχους, τις εξαγωγές και τα πιστοποιητικά για την διευκόλυνση των αγροτών και την άσκηση έγκαιρα αποτελεσματικών πολιτικών. Και πρόσθεσε ότι η ενοποίηση θα συνοδευτεί παράλληλα με την χρήση και αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους ερευνητές και τους πολίτες.

Επίσης ο ΥπΑΑΤ είπε ότι μέσω της ένταξης στο gov.gr θα λειτουργήσει και η συμπληρωματικότητα. Εξηγώντας, ότι η συμπληρωματικότητα και η συνέργεια με την δημόσια υποδομή που θα δημιουργηθεί για την χρήση της γεωργίας ακριβείας, θα βοηθήσει ώστε και οι Έλληνες αγρότες, παρά το διαρθρωτικά μικρό μέγεθος των εκμεταλλεύσεων τους, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας που μειώνουν την σπατάλη νερού, ενέργειας και εφοδίων και τελικά το κόστος παραγωγής.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι κάθε πρωτοβουλία και δράση του ΥΠΑΑΤ έχει έναν διπλό στόχο:

Πρώτον, την εξυπηρέτηση του Έλληνα παραγωγού και δεύτερον, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων του, ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά.