Προκαταβολή έως 60% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης θα δοθεί από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά, με θέμα «Πότε θα δοθούν οι προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες της Αργολίδας».

Για να δοθεί η αποζημίωση, είπε ο κ. Γεωργαντάς, κατετέθη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό, με στόχο να καταβάλει προκαταβολές εντός του Μαΐου, ενώ, στη συνέχεια, έως 30 Ιουνίου, αναμένονται τα πλήρη πορίσματα των εξατομικευμένων ελέγχων για να ακολουθήσει η εξόφληση. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκτιμήσεις, αυξάνεται το ποσό των αποζημιώσεων των εκτιμητών από 2.400 ευρώ σε 4.800 ευρώ. και τους δίνεται η δυνατότητα εργασίας και το Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Α. Πουλάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απάντηση του υπουργού, σημειώνοντας ότι «οι αγρότες δεν επαιτούν, έχουν πρόβλημα [..] και ειδικά οι Αργολιδείς. Όταν έχει καταστραφεί όλη η σοδειά τους, πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να καλλιεργήσουν. Και για αυτό, ερχόμενοι εσείς και δίνοντάς τους την προκαταβολή, όπως αναφέρατε, θεωρώ ότι δίνετε λύση σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της Αργολίδας».