Κατέρρευσε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στον παλαιστινιακό θύλακα. Το κτήριο βρισκόταν στην κεντρική πόλη και κατέρρευσε ύστερα από βομβαρδισμούς, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπήρξαν και τραυματιστμοί μεταξύ εκτοπισμένων που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αριθμός των ατόμων μέσα στην Εκκλησία είναι 50 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες.

Επίσης, το Al Jazeera κάνει λόγο για δύο νεκρούς και πολλούς ακόμα τραυματίες. Από πλευράς τους, παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι ένα παιδί ήταν μεταξύ των νεκρών, πως οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη και πως η Εκκλησία που χτυπήθηκε ήταν αυτή του Αγίου Πορφυρίου, όπου κατέφυγαν εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Πρόκειται για τον παλαιότερο εν ενεργεία ναό στη Γάζα, ενώ εκεί βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Πορφυρίου. 

Περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί ζουν στην Γάζα, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην Ορθόδοξη και Καθολική εκκλησία, εκτός από την παρουσία της εκκλησίας των Βαπτιστών. Ορισμένοι χριστιανοί πολίτες κατέφυγαν σε εκκλησίες και τα συνδεδεμένα κτίριά τους, αφού τα σπίτια ορισμένων από αυτούς καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, και αναζήτησαν ασφαλέστερο καταφύγιο.

Τέλος, όπως σημειώνουν, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τμήματα του κτιρίου της εκκλησίας. και ένα κτίριο δίπλα στην εκκλησία καταστράφηκε. Η εκκλησία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το National Arab Baptist Hospital, που συνδέεται με την Αγγλικανική Επισκοπική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, όπου την περασμένη Τρίτη βομβαρδίστηκε, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών.