Η Χαμάς αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία της αναχώρησε από το Κάιρο, όπου διεξήγαγε συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Ντόχα του Κατάρ.

Σύμφωνα με το aljazeera, σε ανακοίνωσή της η Χαμάς ο Ezzat Al-Rashq, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς αναφέρει ότι η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη του συνοριακού περάσματος της περιοχής είχαν στόχο να εμποδίσουν τις προσπάθειες των μεσολαβητών και να κλιμακώσουν τον πόλεμο.

Επαναβεβαίωσε επίσης τη «δέσμευση και προσήλωσή της» στην τρέχουσα πρόταση εκεχειρίας.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Ράφα και το συνοριακό του πέρασμα «στοχεύουν να εμποδίσουν τις προσπάθειες των μεσολαβητών», δήλωσε ο Izzat al-Rishq, προσθέτοντας ότι η Χαμάς έστειλε αντιπροσωπεία για συνομιλίες στο Κάιρο και ότι έχει δεσμευτεί στην αιγυπτιακή πρόταση κατάπαυσης του πυρός — οι όροι της οποίας όμως διαφέρουν σε πολλές βασικές πτυχές από μια συμφωνία που είχε προηγουμένως εγκριθεί από το Ισραήλ.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η Αίγυπτος φιλοξένησε αντιπροσωπείες από τη Χαμάς, το Ισραήλ, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη «συνολικής εκεχειρίας» στη Λωρίδα της Γάζας.