Τα σχόλια του Αλέξη Κούγια για την ομιλία του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρου Μπιμπίλα στη Βουλή προκάλεσαν την αντίδραση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου. 

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον Alpha είπε ότι ένιωσε πολύ άσχημα, όταν είδε να προβάλλεται στις εκπομπές «ως ιστορική η ομιλία του Μπιμπίλα. Ποιος του είπε του Μπιμπίλα ότι δεν έχει το δικαίωμα να είναι ομοφυλόφιλος; Εκείνο που δεν κατάλαβε ο άνθρωπος αυτός, είναι το αν ο Μπιμπίλας και ο κάθε Μπιμπίλάς έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν σε μια δομή και να διαλέγουν ένα παιδί, το οποίο δε το ρωτούν αν θέλει να έχει πατέρα και μητέρα τον Μπιμπίλα». 

Αυτή η δήλωσή προκάλεσε την αντίδραση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ο οποίος είπε ότι του κάνει εντύπωση η ασχήμια που βλέπει αυτή τη χαρούμενη ημέρα. «Θέλω να ρωτήσω τον κ. Κούγια, που δε μας ακούει αυτή τη στιγμή, ρώτησε κανείς τα παιδιά του αν ήθελαν να είναι πατέρας τους αυτός; Τώρα χαιρόμαστε και μας φέρατε τον Κούγια. Έλεος», είπε στην εκπομπή Super Κατερίνα.  

«Επειδή ασχολείται με εμένα, δε θέλω να ασχοληθώ μαζί του. Θα ασχοληθώ μαζί του στα δικαστήρια, που του έχω κάνει μια αγωγή για τις συνεχείς και απαξιωτικές προσβολές προς το πρόσωπό μου… Κανένα παιδί δε ρωτήθηκε από ποιους θέλει να έρθει στον κόσμο», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος απάντησε και αυτός στον Αλέξη Κούγια.

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με ανακοίνωση του στην οποία χαρακτήρισε «σίχαμα της ελληνικής κοινωνίας» τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

«Αυτός ο τύπος με το μισό μέτρο μούσι που αντάλλασσε γλωσσόφιλα με έναν άλλον με μισό μέτρο μούσι μέσα στην ελληνική Βουλή σε στημένες κάμερες, για να πανηγυρίσει ότι ψηφίστηκε αντιστοίχου επιπέδου νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε τους ομοφυλόφιλους πριν χρόνια, τόλμησε να μιλήσει για τα παιδιά μου και τόλμησε να αφήσει υπονοούμενο ότι δήθεν η προσωπικότητά μου είναι τέτοια, ώστε τα παιδιά μου να ντρέπονται γι’ αυτήν και πιθανώς, αν τα ρωτούσαν, όταν ήλθαν στη ζωή, αν θα ήθελαν να έχουν εμένα πατέρα, θα απαντούσαν αρνητικά», ξεκινά τη δήλωσή του.

Στη συνέχεια αναφέρεται στα παιδιά του λέγοντας ότι είναι «ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτος και μιας μεγάλης αγάπης μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, δηλαδή αυτών και μόνο που μπορούν να φέρνουν στην ζωή ανθρώπους και να διαιωνίζουν την ανθρωπότητα, και όχι αποτέλεσμα μιας ανώμαλης ερωτικής πράξεως στο σημείο του σώματος που οι άνθρωποι αφοδεύουν τα περιττώματα και από το οποίο σημείο αυτής της ερωτικής επαφής εμφανίστηκε στην κοινωνία η κατάρα του AIDS» και επισημαίνει ότι θα υποβάλλει μήνυση και αγωγή στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.