Ο 69χρονος που είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων χθες, Παρασκευή, κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι, είπε σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του πως προέβη στην επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής», έγινε σήμερα γνωστό από πηγή στην υπόθεση.

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», διευκρίνισε αυτή η πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Journal du Dimanche.

Είναι παλαβός…λέει ο πατέρας του

Χθες το πρωί «δεν είπε τίποτε φεύγοντας (…) Είναι παλαβός. Είναι τρελός», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 90χρονος πατέρας του υπόπτου, ο οποίος τον περιέγραψε ως «λιγομίλητο» και «κλεισμένο στον εαυτό του». «Θέλησε να επιτεθεί σε ξένους» και «προδήλως έδρασε μόνος του», δήλωσε ο Νταρμανέν, διευκρινίζοντας ότι σύχναζε σε ένα σκοπευτήριο.

«Δεν είναι σίγουρο ότι ο δολοφόνος, ο οποίος ήθελε να δολοφονήσει αυτά τα άτομα (…) το έκανε ειδικά για τους Κούρδους», υπογράμμισε, ενώ φήμες για μια «πολιτική» επίθεση διαδίδονταν στην κουρδική κοινότητα.

Τα «ρατσιστικά κίνητρα των πράξεων» θα «αποτελέσουν προφανώς μέρος των ερευνών», δήλωσε επίσης η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τίποτε δεν επιτρέπει σ’ αυτό το στάδιο να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε σχέση αυτού του άνδρα με κάποια εξτρεμιστική ιδεολογική κίνηση», διευκρίνισε χθες το βράδυ στην ανακοίνωσή της.