Γαλλία: Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια-Μία γυναίκα αποκεφαλίστηκε

by news

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι, σήμερα το πρωί, στη Νίκαια, κοντά ή μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης. Εκφράζονται φόβοι ότι μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση “Αλάχου Άκμπαρ” ( “Ο θεός είναι Ύψιστος”), συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η επίθεση εκδηλώθηκε κοντά ή μέσα στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κριστιάν Εστροζί. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter “τρομοκρατική” την επίθεση.

Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, επίσης ανέφερε “αποκεφαλισμό” στη διάρκεια της επίθεσης.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι’ αποκεφαλισμού του γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης της δολοφονίας του Πατί, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήθελε να τιμωρήσει τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή επίθεση, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί νωρίτερα δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

 

Σχετικα Αρθρα