Απειλές για βόμβα υπήρξαν και σήμερα, Παρασκευή, σε αεροδρόμια και μνημεία της Γαλλίας. Σύμφωνα με την Le Figaro όπως και την Πέμπτη, έτσι και σήμερα Παρασκευή, πολλά γαλλικά αεροδρόμια δέχθηκαν απειλές για βόμβα. Ειδικότερα, δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έγιναν στόχος απειλών και τέσσερα εκκενώθηκαν, προκαλώντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαταραχές στις γαλλικές αερομεταφορές.

Στο Μπορντώ, «σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μια νέα απειλή για βόμβα μας ανάγκασε και πάλι να εκκενώσουμε το αεροδρόμιο» ανέφερε στην ιστοσελίδα του. Λίγες ώρες αργότερα, το αεροδρόμιο ενημέρωσε πως είναι ανοικτό για τους επιβάτες. «Η κυκλοφορία θα αυξηθεί σταδιακά».

Τα αεροδρόμια Pau και του Μπιαρίτζ εκκενώθηκαν επίσης. Το αεροδρόμιο της Ρεν εκκενώνεται για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, αναφέρει το Actu Rennes. Στη Νάντη, μια νέα απειλή για βόμβα ελήφθη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά το αεροδρόμιο δεν εκκενώθηκε. Ο συναγερμός άρθηκε γύρω στις 12:30 μ.μ., αναφέρει το France Bleu Loire Océan. Εκτός από αυτά τα αεροδρόμια, απειλητικά μηνύματα έλαβαν της Λιλ, της Μπωβαί, της Ταρμπ, της Βρέστης, της Τουλούζης, της Καρκασόν, της Λυών και της Νίκαιας.

Εκκενώθηκαν και οι Βερσαλλίες - Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο

Τέλος, για πέμπτη φορά από το Σάββατο, εκκενώθηκε το ανάκτορο των Βερσαλλιών σήμερα Παρασκευή «για λόγους ασφαλείας». Μετά από έλεγχο οι Αρχές δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο και το ανάκτορο των Βερσαλλιών επαναλειτουργεί.

Διαβάστε περισσότερα για