“Θα προσέλθει ο κ. Σπίρτζης να εξηγήσει τις καθυστερήσεις επί των ημερών του; Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις από όλους” τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή το αίτημα της ΝΔ για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΣΕ και κυρίως να εξεταστεί η σύμβαση 717, στην οποία καλούνται τόσο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που ανέλαβε χρέη μεταβατικού υπουργού Μεταφορών και Υποδομών όσο και οι  Κ. Καραμανλής, Χρ. Σπίρτζης και Μ. Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Γαϊτάνης επισημαίνει επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να προσέλθουν στη Βουλή μόνο κυβερνητικά στελέχη, ενώ η ΝΔ ζήτησε να προσέλθουν όλοι οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την σύμβαση της τηλεδιοίκησης.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε:

“Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να προσέλθουν στη Βουλή ο κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς και ο κ. Κ. Χατζηδάκης που διετέλεσε Υπουργός το 2013, αλλά όχι ο κ. Σπίρτζης!! Σήμερα η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να προσέλθουν στη Βουλή όλοι οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την περίφημη σύμβαση της τηλεδιοίκησης. Από τον κ. Χρυσοχοΐδη, μέχρι και τον κ. Γεραπετρίτη. Θα προσέλθει ο κ. Σπίρτζης να εξηγήσει τις καθυστερήσεις επί των ημερών του; Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις από όλους”.