Η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει τη σύγκρουση αλλά τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, που φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές.
“Θέλουμε οι πολίτες να συγκρίνουν τις δυο κυβερνήσεις και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και έτσι να προσέλθουν στις κάλπες”, σχολίασε χαρακτηριστικά. Αντίθετα, σημείωσε πως στο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να δυναμιτίσουν τον πολιτικό διάλογο, φέρνοντας ως παράδειγμα την εργαλειοποίηση της υπόθεσης Novartis, τις επιθέσεις εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις και αναφορές του κ. Πολάκη, ο οποίος τελικά δεν εκδιώχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτώμενος για την υπόθεση του κ. Ραγκούση και την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως σήμερα υπήρξαν νέα στοιχεία, όπου φέρεται ο πρώην υπουργός να έχει προσλάβει τα παιδιά του σε μια επιχείρηση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από δάνεια για κοινωνικούς λόγους. “Θέλουμε να μας πει ως τι εργάζονταν εκεί τα δυο παιδιά του και κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό να πάρει ένας δήμαρχος χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές πράξεις και να φτιάξει μια βίλα που τη χρησιμοποιεί για επαγγελματικό σκοπό”.
Ακολούθως, ο κ. Γαϊτάνης επεσήμανε ότι απέναντι στην τοξικότητα, τη σκανδαλολογία και το διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έγινε μια συζήτηση για τα οικονομικά πεπραγμένα που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσία του προέδρου του Eurogroup. “Οι δώδεκα αναβαθμίσεις της οικονομίας, η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, η αύξηση των εξαγωγών στο 40% του ΑΕΠ, το γεγονός ότι έχουμε τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση ως ποσοστό του ΑΕΠ του χρέους στην Ευρωζώνη, η δημιουργία 300 χιλιάδες νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργία κατά επτά μονάδες σε σχέση με το 2019 και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20% δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μιλάει με υποσχέσεις, αλλά με αποτελέσματα”, υποστήριξε.
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στους νέους ανθρώπους. Επισήμανε ότι σήμερα η πατρίδα έχει πολιτική στέγασης για τους νέους που μέχρι χθες δεν υπήρχε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά. “Από το επίδομα των δύο χιλιάδων ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, την ενίσχυση της Παιδείας, την αύξηση των πρότυπων σχολείων, τα βιομηχανικά διδακτορικά και την εξωστρέφεια του Ελληνικού πανεπιστημίου, το “πρώτο ένσημο”, μέχρι την πολιτική για την επιστροφή των νέων επιστημών από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα”, κατέληξε.