Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας αλλά ψάχνει “οδό διαφυγής” τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “τα “αδιέξοδά” σας “να τα λύσετε μόνοι σας. Όχι στις πλάτες του Ελληνικού λαού και της πολιτικής σταθερότητας που ζητάει”.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, η πρόταση δυσπιστίας είναι ένας μικροκομματικός τακτικισμός αγωνίας, όχι για τον τόπο και τους πολίτες, “αλλά για το δικό σας μέλλον, καθώς βλέπετε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. Γιατί είναι πράγματι αξιοπερίεργο και σπάνιο, κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αντικειμενικά δύσκολους καιρούς για την κυβέρνηση, εκείνο να συρρικνώνεται, πολιτικά και δημοσκοπικά. Η αγωνία σας πια δεν είναι μήπως, στο τέλος της τετραετίας, μείνετε και πάλι Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Αυτό, μέχρι χθες ήταν «σιγουράκι». Τώρα όμως η αγωνία σας είναι μήπως βγείτε τρίτο κόμμα. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολίτες” είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: Εμείς, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, είμαστε μαζί με τους πολίτες: “Μπορεί δικαιολογημένα κάποιες φορές να θυμώνουν μαζί μας. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν που μπορούν να επενδύσουν τις προσπάθειες και να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους για ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική”.

Στη διαχείριση της πρόσφατης μεγάλης κακοκαιρίας υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες που πρέπει να διορθωθούν και ευθύνες ν’ αποδοθούν. Είναι χρέος προς τους πολίτες που δίκαια αγανακτούν και απαιτούν.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε υπεύθυνα και αληθινά.

 

Οι κλιματικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα. Γι’ αυτό και δεν προσφέρονται για δικαιολογίες. Επείγει ένας στιβαρός θεσμικός συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκομένων: Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών.

Γι’ αυτό, όπως σας είπα στην αρχή, σήμερα δεν καταθέτετε πρόταση μομφής. Ψάχνετε οδό διαφυγής.

Όμως τα αδιέξοδά σας λύστε τα μόνοι σας. Όχι στις πλάτες του Ελληνικού λαού και της πολιτικής σταθερότητας που ζητάει.

Εμείς είμαστε μαζί με τους πολίτες. Μπορεί δικαιολογημένα κάποιες φορές να θυμώνουν μαζί μας. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν που μπορούν να επενδύσουν τις προσπάθειες και να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους για ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική. Σας προσπερνάμε και προχωράμε.

Καταψηφίζω λοιπόν την πρόταση μομφής, ή μάλλον διαφυγής, του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίζω την πολιτική σταθερότητας και προοπτικής της Νέας Δημοκρατίας.