Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται από τις αλβανικές αρχές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Euronews Albania, ο Μπελέρης βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και τέσσερις ημέρες, χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος εκλέχθηκε ενώ βρισκόταν ήδη υπό κράτηση, αναμένει την ημερομηνία της έφεσης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Ο Φρέντι Μπελέρης είχε μεταφερθεί σε φυλακή των Τιράνων, μετά την απόφαση του Ειδικού Πρωτοδικείου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος να παραμείνει κρατούμενος, μαζί με τον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση.

Η Ειδική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην Αλβανία ζήτησε από τον Φρέντι Μπελέρη να περιμένει, όντας στη φυλακή, για την τελική απόφαση σχετικά με τις κατηγορίες για εξαγορά ψήφων, αντί να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, παρά τις εκκλήσεις της νομικής του ομάδας, που επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επόμενη συνεδρίαση, στην οποία θα εκδικαστεί η έφεση του Μπελέρη.

Στο μεταξύ, αίτημα για ηπιότερα μέτρα ασφαλείας έχει καταθέσει και ο Κοκαβέσης, υπό τον ισχυρισμό ότι η απομόνωση θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Χειμάρρας έχει ζητήσει να αποσυρθεί η κατηγορία εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν στο ποινικό αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και χαρακτηρίζοντας την κράτησή του ως «πολιτικά υποκινούμενη».

Φόβοι πως παρατείνεται η κράτησή του


Σύμφωνα με τον αδερφό του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδο, θα πρέπει να περάσουν δύο μήνες από την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη ώστε να ορκιστεί ως δήμαρχος Χιμάρας, ωστόσο ο φόβος όλων είναι πως οι αλβανικές Αρχές θα παρατείνουν την προφυλάκισή του με απώτερο στόχο να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χιμάρας.

«Εάν σε αυτό το διάστημα ο Φρέντι Μπελέρης μείνει στη φυλακή και δεν ορκιστεί χάνει το χρίσμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA o αδερφός του δημάρχου Χιμάρας, Λεονάρδος Μπελέρης, ο οποίος δήλωσε πως η προφυλάκιση έγινε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.