Δεκτό έγινε το ένα από τα δύο αιτήματα που κατέθεσε η πλευρά του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από την αλβανική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Πρόκειται, για το αίτημα περί διενέργειας έρευνας για ψευδομαρτυρία εις βάρος του Μπελέρη ενός από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, του Αρσέν Ράμα, κάτι που αποτελεί μία μικρή νική για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος. 

Απορρίφθηκε άλλο ένα αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό του Μπελέρη 

Ωστόσο, το δεύτερο αίτημα που δεν έγινε και δεκτό τελικά αφορά την κράτησή του. Πιο συγκεκριμένα, ο Φρέντι Μπελέρης είχε κάνει εκ νέου αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό. 

Εν τω μεταξύ, έχει κατατεθεί και αίτηση για να ορκιστεί ως δήμαρχος. Υπενθυμίζεται ότι ο αντικαταστάτης του παραιτήθηκε και ανακάλεσε την απόφαση μέσα σε 24 ώρες προκαλώντας μια μικρή πολιτική κρίση, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να διορίσει, κατ’ουσίαν, στον δήμο έναν εκλεκτό του.

Τέλος, αξίζει να αναφεθερί πως οι αποφάσεις βγήκαν μία ημέρα πριν από τη δίκη για τη βασική κατηγορία που είναι ενεργητική διαφθορά σε εκλογές.