Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις Ανδρουλάκη - Δούκα το τελευταίο χρονικό διάστημα περνούν κρίση καθώς η ηγεσία της ΠΑΣΟΚ είναι δυσαρεστημένη για μια σειρά επιλογών του νέου δημάρχου Αθηναίων. Κερασάκι στην τούρτα ήταν οι παρασκηνιακές κινήσεις του στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν ρίχνουν απλά τις ευθύνες για την βαριά ήττα στις εκλογές της ΚΕΔΕ στον Χάρη Δούκα αλλά τον κατηγορούν επιπλέον για μια σειρά από κινήσεις που ήταν αντίθετες με τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. Για παράδειγμα πολλοί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από την Κρήτη, διαμαρτυρήθηκαν προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν τους στήριξε ο Χάρης Δούκας. Αντίθετα, είτε από απειρία είτε από σκοπιμότητα, έδωσε γραμμή για στήριξη δημάρχων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί δε τον κατηγορούσαν για υπερβολική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο είναι κόκκινο πανί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Εδώ και πολύ καιρό άλλωστε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί αμήχανα την προσπάθεια Δούκα να τοποθετήσει σε πάγιες θέσεις του Δήμου πρόσωπα που προέρχονται από την παράταξη του Κώστα Ζαχαριάδη και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ήδη αρνητικό κλίμα επιβάρυνε το ζήτημα με το διορισμό του υιού Παπανδρέου στο Δ.Σ. του Εθνικού Κήπου. Η Χαρίλαου Τρικούπη κι εδώ χρεώνει στον Χάρη Δούκα λάθους χειρισμούς με αποτέλεσμα αφενός να διασυρθεί η οικογένεια Παπανδρέου, αφετέρου οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αναγκάζονται να απολογούνται για ρουσφέτια στον πράσινο Δήμο. 

Φυσικά δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε τις πρώτες πολιτικές επιλογές Δούκα στον Δήμο, όπως για παράδειγμα την υπόθεση με τον λόφο του Στρέφη και του χρεώνουν ότι ενδιαφέρεται υπερβολικά για αριστερές μειοψηφίες. Αυτό μάλιστα θεωρούν ότι τους κάνει ζημιά στην προσπάθεια του κόμματος στο κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης φοβάται ότι ο νέος δήμαρχος οικοδομεί προφίλ ώστε να παίξει ρόλο σε ένα ενδεχόμενο σύμπραξης των προοδευτικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να καλύπτουν για πάντα τις πράξεις του Χάρη Δούκα, ιδίως δε όταν αυτές είναι αντίθετες με τις επιλογές της ηγεσίας. Κρατήστε αυτήν την πληροφορία διότι λίγα μόνο λάθη απομένουν για να εμφανιστεί αυτή η δυσαρέσκεια δημόσια.