Απαράδεκτες εικόνες εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, καθώς άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία αντιδρούν στα έργα του μετρό στα Εξάρχεια εισέβαλαν ανενόχλητα -και προφανώς- με την ανοχή της δημοτικής αρχής, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Κοτζιά, διακόπτοντας τη συνεδρίαση του Σώματος, με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα: με αλαλαγμούς και απειλές.

Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε από νωρίς γνωστές τις διαθέσεις της, καθώς άρχισε να παρεμβαίνει επί της διαδικασίας, όταν το Σώμα συζητούσε θέματα σχετικά με τα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη και το μετρό Εξαρχείων. Όταν κυρία η Ελένη Παπαδοπούλου πήρε τον λόγο για να αναπτύξει τις θέσεις της παράταξής της, η ομάδα των αντιεξουσιαστών παρενέβη με φωνές προκειμένου να τη διακόψει, ενώ από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Η Αθήνα μας», φανερά ενοχλημένη, ρωτούσε επιτακτικά το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου εάν ο χώρος τελεί υπό κατάληψη.

Επιτέθηκαν σε δικηγόρο του Δήμου Αθηναίων


Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξε υβριστική επίθεση σε βάρος δικηγόρου του δήμου, η οποία είχε παραστεί στις δίκες για το μετρό Εξαρχείων και το έργο της ανάπλασης του Στρέφη. Η διαδικασία μετατράπηκε σε ένα ανεξέλεγκτο μπάχαλο, για το οποίο φέρει ακέραιη την ευθύνη ο δήμαρχος Αθηναίων, καθώς όλο αυτό το σκηνικό εκτυλίχθηκε υπό την προκλητική ανοχή και τα μειδιάματά του, όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν υπάρχει ασφάλεια στο δημαρχειακό μέγαρο. Η έκρυθμη και πρωτοφανής αυτή κατάσταση στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου ανάγκασε το προεδρείο να διακόψει τη συζήτηση, καθώς η αδυναμία της δημοτικής αρχής να ελέγξει τη διαδικασία και να προστατέψει το Σώμα δυνητικά έθετε σε κίνδυνο μέχρι και τη σωματική ακεραιότητα των παρισταμένων.

Ύστερα από σχεδόν δύο ώρες καθυστέρησης και ταλαιπωρίας, η συνεδρίαση συνεχίστηκε, για να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Μετά το χθεσινό φιάσκο, το ερώτημα που εγείρεται επιτακτικά είναι το πώς η συγκεκριμένη ομάδα αντιεξουσιαστών κατάφερε να εισέλθει -εντελώς ανενόχλητη- στους χώρους του δημαρχείου της Αθήνας, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά, αλλά και τι μέτρα είχαν ληφθεί από τη δημοτική αρχή προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί να επιτελέσει το έργο του με ασφάλεια, χωρίς τραμπουκισμούς και απειλές από οποιονδήποτε εξωθεσμικό βρίσκει την είσοδο αφύλαχτη ή θεωρεί -με άλματα λογικής- ότι όποιος φωνάζει δυνατά έχει και τη δυνατότητα να επιβάλλει την άποψή του.