Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και ο Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

 

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις προηγούμενες ημέρες την ιστορική φράση «υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, όμως όπως αποδεικνύεται περίτρανα η φράση αυτή είναι επίκαιρη και αφορά τον πρώην υπουργό του Νίκο Παπά.

Και οι 13 δικαστές δεν είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι οι καταγγελίες Καλογρίτσα είναι αληθείς και βάσει αυτών στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Ο πρώην υπουργός δεν εμφανίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε κατά την εκφώνηση της αμετάκλητης ετυμηγορίας των 13 ανώτατων δικαστών.

Γίνεται λοιπόν πλέον ξεκάθαρο πόσο οξύμωρο και ειρωνικό ακούγεται το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Δικαιοσύνη παντού» μετά την πολύ σοβαρή αυτήν εξέλιξη. Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η αντίδραση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Θα βάλει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του έναν καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο πρώην υπουργό του;

Αν το κάνει, θα αμφισβητεί ευθέως τον σκληρό πυρήνα του συντάγματος και του πολιτεύματος, τη διάκριση των εξουσιών και το αξιοσέβαστο έργο της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Προφανώς θα «καλύψει» τον πρώην υπουργό του, λαϊκίζοντας και υπονομεύοντας δίχως καμία ντροπή τις δημοκρατικές αρχές και αξίες με τις δηλώσεις και τις πράξεις του.

Ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα κρίνει, θα συγκρίνει και είμαι σίγουρος πως θα στείλει τους νοσταλγούς του Μαδούρο και του Φιντέλ Κάστρο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!