Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν προχθές για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στην πλειονότητά τους φιλειρηνικά και με αξιοπρέπεια, υπήρχαν όμως και αυτοί που κατέβηκαν στις πορείες με σκοπό να καταστρέψουν ό,τι βρουν μπροστά τους, είτε ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, είτε βανδαλίζοντας ακόμα μια φορά το μνημείο των θυμάτων της Marfin στο κέντρο της Αθήνας.

 

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Οι ευθύνες για τις σημαντικές παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου βαρύνουν όλες τις διοικήσεις και τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και φυσικά τη σημερινή. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι αρχικά να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων και στη συνέχεια να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος, μια χώρα στην οποία όλοι οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς και δεν θα έχουν καμία θέση οι παθογένειες του παρελθόντος.

Ορισμένοι θέλουν να επαναφέρουν τις πλατείες των «αγανακτισμένων», το μίσος, τον διχασμό και τον μηδενισμό στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα έρθει όμως έτσι σε καμία περίπτωση ο αληθινός εκσυγχρονισμός της χώρας μας.

Οι νέοι που διαμαρτύρονται με ευπρέπεια έχουν κάθε δίκιο να είναι θυμωμένοι και να είναι σίγουροι πως η διαμαρτυρία τους αυτή θα οδηγήσει άμεσα σε δημιουργία. Δημιουργία της Ελλάδας που μας αξίζει σε κάθε επίπεδο.

Το κράτος δυστυχώς ήταν και παραμένει προβληματικό. Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια της θητείας της η σημερινή κυβέρνηση έδωσε πολλές μάχες με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναγέννηση της πατρίδας μας. Αλλες τις κέρδισε και προφανώς άλλες όχι. Το συνολικό έργο της θα κριθεί σύντομα από τους πολίτες στις εθνικές εκλογές.

Το ζητούμενο για την επόμενη μέρα είναι τα έργα να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στους σιδηροδρόμους και παντού. Ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των νέων ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα στα Τέμπη. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει άλλωστε ταχύτατα την τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες.

Η παλιά Ελλάδα μάς πληγώνει όλους. Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σφίγγοντας τα δόντια για τη χώρα που θέλουμε και αξίζουμε.