Έφτασε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει από τα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη. 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, από όπου επέστρεψε εσπευσμένα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις πυρκαγιές. Μάλιστα, χθες, προχώρησε σε δηλώσεις για τις φωτιές που μαίνονται, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές και ότι οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους θα δοθούν άμεσα. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».