Συνελήφθη 30χρονος άνδρας για εμπρησμούς στη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Ο 30χρονος ομολόγησε πως είναι υπεύθυνος για τρεις διαφορετικές πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μία πέρυσι στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας.

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μέσα από σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

Τέλος, από πλευράς του, για τη σύλληψη μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που έκανε για τις μέχρι στιγμής εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών: «Αυτή την στιγμή κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».