Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο με τα πύρινα μέτωπα να συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα μέτωπο στην περιοχή Λεπτοκαρυάς - Αισύμης, το οποίο τη νύχτα απείλησε και το χωριό της Αισύμης, καίει με κατεύθυνση προς τον γειτονικό νομό Ροδόπης, όπου γίνεται μία προσπάθεια να μη φτάσει εκεί, καθώς οι άνεμοι ενισχύονται και πάλι στην περιοχή.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή της Δαδιάς και κινείται προς τον Κοτρωνιά, όπου και εκεί γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και μη διασχίσει έναν οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα είναι πλέον δύσκολο να ελεγχθεί ενώ δεν αποκλείεται  να απειλήσει και κατοικημένες περιοχές και πιο συγκεκριμένα τα χωριά Κοτρωνιά και Γιάννουλη.

Εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες με τις τοπικές αρχές και φορείς να έχουν τελεσίγραφο προς πάσα κατεύθυνση ότι μέχρι απόψε το βράδυ θα πρέπει να οριοθετηθούν οι φωτιές γιατί από αύριο Δευτέρα θα αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων.

Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις του στρατού ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα, στην Αλεξανδρούπολη έγινε σύσκεψη ενημέρωσης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση των πύρινων μετώπων. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ανέφερε πως θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην περιοχή. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Έβρου, Στ. Κελέτσης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρ. Μέτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Σουφλίου Παν. Καλακίκος καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης.