Aναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Κέρκυρα και καίει ανεξέλεγκτα στο σημείο από όπου ξεκίνησε, δηλαδή κοντά στο χωριό Λούτσες, σε πλαγιά του όρους Παντοκράτορας.

Στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι, ενώ κάνουν ρίψεις και ελικόπτερα.

Μια δεύτερη αναζωπύρωση καίει σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα από την Παλιά Περίθεια και το χωριό Λαύκι . Από την νύχτα βρίσκονται έξω από χωριό κάτοικοι, πυροσβέστες και υδροφόρες του Δήμου Β.Κέρκυρας προκειμένου να σταματήσουν την φωτιά πριν τον οικισμό.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Βάτι στη Ρόδο, όπου για 8η ημέρα πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, έργο που δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Στο νησί παραμένουν ενεργές εστίες, ενώ επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κινείται από Βάτι προς Γεννάδι.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Τα μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις ήταν ο εφιάλτης από χθες το απόγευμα, καθώς «ξεφύτρωναν» από παντού μιας και η ένταση των ανέμων παρέμενε ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

Μάλιστα το μέτωπο προς τον Πλατανιστό, που προέκυψε από αναζωπύρωση, πήρε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να το συγκρατήσουν και κατευθύνθηκε προς το χωριό Πλατανιστός και το Παλοχώρι.

Στις 2:00 τα ξημερώματα μήνυμα από το 112 πληροφορούσε τους κατοίκους του Πλατανιστού ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο. Μέχρι τότε οι αρχές είχαν κάνει μερική εκκένωση του οικισμού, ενώ στην συνέχεια θα έπρεπε να τον εγκαταλείψουν όλοι οι κάτοικοι. Την ίδια ώρα οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα σε μία χαράδρα για να μην περάσει προς την Κάρυστο.