Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη της Πυροσβεστικής με τη μεγάλη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στο Αμάρι Ρεθύμνου. 

Με την ανατολή του ήλιου απογειώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και τεσσερα ελικόπτερα για να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πετάξουν άλλα τρία αεροσκάφη. Η Πυροσβεστική προβληματίζεται, ωστόσο, για την ενίσχυση των ανέμων που αναμένεται μέσα στην ημέρα, αλλά και για τη γεωμορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει στα οχήματα να προσεγγίσουν τα μέτωπα με αποτέλεσμα η περισσότερη δουλειά να γίνεται από τα πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, ενώ οι δυνάμεις της αυτή τη στιγμή δουλεύουν εστίες εντός της καμένης έκτασης. Στο σημείο επιχειρούν 290 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα ελαιώνα έχουν καεί, ενώ τα χωριά που εκενώθηκαν είναι η Αγία Παρασκευή, ο Πλάτανο, το Αποδούλου, το Βαθιακό, η Λοχριά, ο Άδραχτος, ο Ρίζικας, η Σάττα και το Χορδάκι

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στην περιοχή. «Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά σήμερα το βράδυ και αύριο, επειδή θα παραμείνουν όλα τα εναέρια μέσα και θα έχουμε τις ρίψεις, διαβροχές, τους κύκλους, ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας» δήλωσε χθες. 

Σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων, επειδή ερωτήθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε «Σε ότι έχει να κάνει με θέματα αποζημιώσεων είμαι ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τον κύριο Τριαντόπουλο που έχει και την αρμοδιότητα. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ζημιές θα υποστηριχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως αυτή τη στιγμή προέχει να φέρουμε αποτέλεσμα στο μέτωπο της φωτιάς».