58χρονος νεκρός στη φωτιά της Ηλείας: Σε ύφεση το μέτωπο στο Λαγονήσι (Βίντεο)

41

Ένας 58χρονος, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή Καλλιθέα της Ηλείας, όπου είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά, κατέληξε στο νοσοκομείο Κρεστένων, λίγο μετά την διακομιδή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και αμέσως μετά διακομίστηκε, σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κρεστένων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πέθανε. Έρευνες για το περιστατικό αναμένεται να διενεργήσουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στο Λαγονήσι, καθώς δεν υπάρχει ενεργή εστία και δεν εμπνέει ανησυχία αυτή τη στιγμή. Οι κάτοικοι – που νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί – επιστρέφουν στα σπίτια τους, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Οι φλόγες έχουν προκαλέσει μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια.

Πορτοκαλί συναγερμός και το Σάββατο

Στο μεταξύ, και αύριο Σάββατο θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Το «καμπανάκι» χτυπά για την Αττική και τα Κύθηρα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.