Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στην πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθα που ξέσπασε το μεσημέρι και αμέσως ήχησε το 112. Λίγο μετά τις 18:00, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εντοπίστηκε από drone.

Νωρίτερα, σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, είπε ότι «οι συνθήκες είναι δύσκολες και επικίνδυνες», σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από επιπλέον 100 πυροσβέστες, 30 οχήματα. Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα: 4 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης που δυσχεραίνουν την πτήση των εναερίων μέσων, ενώ η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χλμ – οι ριπές του ανέμου ακόμα και 100 χλμ την ώρα. Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έσπευσαν 80 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της περιφέρειας.

Από το μέτωπο της πυρκαγιάς, μιλώντας στην «Καθημερινή», λίγο μετά τις 18:00, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Νίκος Ρουμελιώτης, είπε ότι η φωτιά αντιμετωπίζεται από μια τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής και αυτό είναι πλεονέκτημα. «Εχουμε ήδη μέσα στο μέτωπο και πέντε ομάδες δασοκομάντος που σβήνουν τη φωτιά και δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες».

Μήνυμα από το 112
Λίγο πριν τις 16:00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112, στο οποίο αναφέρεται:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».