Άτομα: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τη φάβα
500 γρ. φάβα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 και μισό λεμόνι – το χυμό του
Αλάτι
Πιπέρι

Για τα κρεμμύδια
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
5 κρεμμύδια ξερά
1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο γλυκό
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη φάβα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και τη φάβα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 20 λεπτά (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα της φάβας). Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται. Αφού βράσει η φάβα, την πολτοποιούμε με ελάχιστο από το νερό της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το αλάτι και σοτάρουμε. Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια μας σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και να στεγνώσουν.

Εάν δεν έχετε γλυκό κρασί, τότε βάλτε ξηρό κόκκινο και προσθέστε και ένα κουταλάκι μέλι!
πηγή:foodtrails.gr