Με fake news απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της κυβέρνησης -όπως αυτή αποτυπώνεται και στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στη Βουλή- για αναβάθμιση του τρόπου διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ισχυριζόμενος ότι δήθεν καταργούνται βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ και ΚΔΑΠ των δήμων.

Γαντζωμένη στην προεκλογική λογική της δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού και κατάργησης του 8ωρου, η αντιπολίτευση, επιμένει σε ψευδείς ισχυρισμούς, καθώς η πρόβλεψη του νόμου είναι σαφής και ξεκάθαρη. Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ δεν καταργούνται, αλλά, αντίθετα, στον πυρήνα των δήμων ενσωματώνεται η λειτουργία όλων των επιμέρους οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτως ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος, εποπτεία, πιο σωστή λειτουργία, εξοικονόμηση πόρων και άμεση χρηματοδότηση.

Στην κατεύθυνση αυτή καθιερώνονται δείκτες ποιότητας και παρακολούθησης των επιδόσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανοιχτά διαθέσιμα δεδομένα σε όλους τους πολίτες και επιβράβευση των αποδοτικότερων. Στόχος είναι η δημόσια απεικόνιση κρίσιμων δεδομένων των δήμων και των περιφερειών, βασισμένων σε διεθνή πρότυπα.

Δηλαδή, οι πολίτες εφεξής θα ενημερώνονται για τα πεπραγμένα των δήμων, θα υπάρχει, λογοδοσία και δημόσια ενημέρωση, ανάγκη που κυριάρχησε στη δημόσια συζήτηση μετά τις φυσικές καταστροφές, σχετικά με πιθανές πλημμέλειες, καθυστερήσεις και αδράνειες των Δήμων. Λόγω του ύψους των πόρων που διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση -η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει και δίνει τα περισσότερα χρήματα από ποτέ, όπως είπε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης-  υπάρχει ανάγκη οι πολίτες, να ξέρουν πώς χρησιμοποιούν οι δήμοι τα χρήματα αυτά, πόσο γρήγορα απορροφώνται τα κονδύλια, πώς προχωρούν τα έργα, να παρακολουθούν την πορεία αστυνόμευσης στις πόλεις ως προς τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, τι πρόστιμα επιβάλλονται.