Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της Βιλαμούρας βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής με τον Ιωάννη Ορφανό στην κατηγορία 49er εκπροσωπώντας την χώρα μας ανάμεσα σε 92 συμμετοχές από 28 χώρες.

Οι χώρες τις Ευρώπης θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο που θα δοθεί σε αυτόν των αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με τις ιστιοδρομίες να ξεκινούν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, οι Έλληνες πρωταθλητές βρίσκονται στην Πορτογαλία εδώ και λίγες ημέρες με προπονητή τον Μιχάλη Μηλαίο. Η Βιλαμούρα θεωρείται πλέον κορυφαίος ιστιοπλοϊκός προορισμός για την προετοιμασία των αθλητών πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ οι περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν αυτό το πρωτάθλημα ως μέρος της εσωτερικής διαδικασίας τους για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στις Ολυμπιακές τους ομάδες.

Παρά την έλλειψη υποστήριξης από την ΕΙΟ καθ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, οι αθλητές του ΙΟΠ, εξασφάλισαν την ομαλή συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης, αφού είναι η μόνη κατηγορία που έχουμε ελληνική παρουσία σε τρεις Ολυμπιακές κατηγορίες (49er, 49erFX NACRA17).

Η συνεχής στήριξη τόσο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΙΟΠ όσο του Υπουργείου Αθλητισμού είναι σημαντική για την συμμετοχή των αθλητών σε όλους τους αγώνες πρόκρισης για το Παρίσι. Συνέχεια έχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Lanzarote τον Μάρτιο του 2024, οι αγώνες στην Palma και τέλος στο Hyer της Γαλλίας τέλη Απριλίου.

Μάθε περισσότερα για την διοργάνωση:

https://49er.org/events/2023-european-championship/