Απόψε όταν ανοίξουν οι κάλπες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τα ποσοστά η επόμενη ημέρα θα βρει στο Μαξίμου πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ίσως χρειάζεται η υπόμνηση ότι σήμερα ψηφίζουμε για να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο 21 Έλληνες με την εντολή να εκπροσωπήσουν τη χώρα ανεξάρτητα από την κομματική τους ένταξη.

Επίσης έχουμε εκλογές, δεν έχουμε δημοψήφισμα και ως εκ τούτου παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μας πείσουν ότι ψηφίζουμε μεταξύ «καλής» αντιπολίτευσης και «κακής» κυβέρνησης, θα πρέπει καλώς εχόντων των πραγμάτων να μας ξαναθυμηθούν μετά από τρία χρόνια.

Μέχρι τότε κάτι θα βρουν να κάνουν, κάτι θα έχουν να λένε, αλλά τη δύσκολη δουλειά θα τη κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως την κάνει από το 2019 μέχρι σήμερα, παρά τα προβλήματα που σε μερικές περιπτώσεις δεν λύνονται πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προφανώς το έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια έχει αποτιμηθεί θετικά από τον ελληνικό λαό στις εθνικές εκλογές και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη ευθύνη έναντι της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η κυβέρνηση.

Πρώτος ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που φροντίζει να διατηρεί αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης με το λαό, όπως άλλωστε απέδειξαν οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε στην πρώτη του κυβερνητική θητεία. Ωστόσο η υπερβολική εμπιστοσύνη, όπως είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας Κορνέιγ, προσελκύει τον κίνδυνο.

Και ο κίνδυνος αυτή τη φορά δεν προέρχεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης όπως στην περίπτωση της κατάχρησης της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά από τους υψηλούς δείκτες που όταν μετά από κάποια γεγονότα χαμηλώνουν κάποιοι σπεύδουν να σπεκουλάρουν στη καταστροφολογία της αντιπολίτευσης.

Αυτό, όμως, που πρέπει να θυμούνται όσοι είτε απέχοντας είτε συμμετέχοντας διαμαρτύρονται, δικαίως ή αδίκως δεν θα το κρίνουμε, είναι ότι οφείλουν να συγκρίνουν το επίπεδο ζωής πως ήταν πριν από πέντε χρόνια και πως είναι σήμερα παρά τις δυσκολίες.

Γιατί αν ψηφίζουμε σήμερα για την Ευρώπη δεν οφείλεται στον κ. Κασσελάκη, ή στον κ. Ανδρουλάκη, αλλά γιατί μείναμε στην Ευρώπη. Και η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνιστεί και έχει ρόλο στις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον γιατί έχει κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει την αντιπολίτευση, από την άκρα Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά που έχουν κοινό σημείο συνάντησης τον λαϊκισμό, αφού λόγω της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν τη κυβέρνηση μηδενίζουν το έργο της, αλλά πρωτίστως τους δυσαρεστημένους που προτίθενται να στείλουν «μήνυμα».

Ας γνωρίζουν λοιπόν ότι το μέσο που είναι δικαίωμά τους να επιλέξουν, δεν είναι το ενδεδειγμένο γιατί θα στείλουν λάθος μήνυμα σε λάθος διεύθυνση. Ας σκεφθούν μόνο ποιοι θα επωφεληθούν και τι οι ίδιοι θα κερδίσουν για κάτι που πρωθυπουργός έχει γνώση και στο προσεχές διάστημα σχεδιάζει τις κινήσεις του.

Ως εκ τούτου κάθε συνεπής δημοκράτης, κάθε πατριώτης νεοδημοκράτης, οφείλει με τη ψήφο του στη ΝΔ να εμποδίσει τις όποιες ρεβανσιστικές διαθέσεις κυοφορούνται με αφορμή τις ευρωεκλογές που έχουν σκοπό να μετατρέψουν μια δημιουργική τριετία σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.