Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτήν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τους Έλληνες για την αλληλεγγύη τους μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο. Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η επιστολή του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό έρχεται λίγο μετά από αυτή που απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του.

Πρόκειται για κινήσεις που συμβάλλουν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος που δύναται να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου.