«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα επιβεβαιώσει το κλίμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύα Καϊλή, νυν ευρωβουλευτής και ξανά υποψήφια για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής.

Επισημαίνει πως είναι οι κρισιμότερες εκλογές για την ολοκλήρωση της Ένωσης ώστε να υλοποιηθούν όσα με δυσκολίες συμφωνήθηκαν τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της ισχυροποίησης των διαλυτικά ευρωσκεπτικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων.

«Οικονομική, Κοινωνική, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια για τους Πολίτες», είναι συνοπτικά η πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αναφέρει η κ. Καϊλή σημειώνοντας ότι η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι η κατεξοχήν ριζοσπαστική φιλοευρωπαϊκή πρόταση εναντίον των συντηρητικών και λαϊκιστικών κραυγών τόσο από την Δεξιά όσο και την Αριστερά.

, υποστηρίζει και διαπιστώνει ότι είναι εμφανής η αλλαγή του κλίματος για το Κίνημα Αλλαγής και προφανής η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση των Αριστερών πολιτών. «Το διψήφιο ποσοστό είναι πολύ περισσότερο από εφικτό. Πολιτικά δε, είναι επιβεβλημένο», τονίζει η Εύα Καϊλή.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η Εύα Καΐλή αναφέρει ότι «η μοναδική αξιόπιστη πρόταση είναι να ηττηθεί ο στρατηγικός μας αντίπαλος (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) και μετά ο ιδεολογικός (σ.σ. η ΝΔ). Συνεννόηση μόνο αν το ποσοστό μας το υποδείξει και φυσικά, με αξιόπιστους συνομιλητές σε πλαίσιο αρχών, κυρίως για τα εθνικά μας αδιαπραγματεύτα ζητήματα όπου και απαιτείται εθνική συνεννόηση», υπογραμμίζει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.