Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας για την σοκαριστική ανάρτηση του Ισμαέλ Κατζ με τον νεκρό Σινουάρ, στην οποία «τάγκαρε» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντιογάν.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚΡ, επιτέθηκε στον Κατζ, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «ναζί, δολοφόνο».

«Ο Κατς είναι ένας αξιωματούχος της βαρβαρότητας που υπερηφανεύεται για τον φόνο και τη γενοκτονία. Ο Κατς και άλλοι σαν αυτόν επιτίθενται στον Πρόεδρό μας, τον υπερασπιστή των ανθρώπινων αξιών, εξαιτίας των εγκλημάτων που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας. Γιατί είναι το όργανο ενός δικτύου δολοφονιών και γενοκτονιών που είναι εχθρός της ανθρωπότητας. Η αντίσταση στη Γάζα είναι η κορυφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τελικά, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα θριαμβεύσει έναντι της βαρβαρότητας. Ο Κατς και άλλοι εγκληματίες θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε ενώπιον του νόμου που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες» σχολίασε ο Τσελίκ.

Η ανάρτηση του Κατζ

Απευθυνόμενος νωρίτερα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός του Ισραήλ έκανε την ανάρτηση με την σορό του Σινουάρ, γράφοντας την εξής φράση στα τούρκικα: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ».

katz-anartisijpg.webp