Σφοδρή επίθεση από το Ισραήλ στην Τουρκία και στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για ανοχή σε εγκλήματα, επισημαίνοντας πως «Ο Ερντογάν σφάζει Kούρδους και δε μιλά κανείς».

Ειδικότερα, στην αντεπίθεση περνά το Ισραήλ και εξαπολύει επίθεση τόσο προς τον Ερντογάν, όσο και προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη Συρία, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρει σε ανάρτησή του ότι κανείς δεν μιλάει όσο ο Τουρκία βομβαρδίζει. Μάλιστα, κατήγγειλε και για ένοχη σιωπή και τον ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες.

Οι αιχμές από τον Ισραέλ Κατζ

Ο Yπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, συγκεκριμένα κατηγόρησε τον Γκουτέρες για τη «σιωπή του» σε εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – τον οποίο χαρακτηρίζει «δικτάτορα» - κατά αμάχων Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έγραψε συγκεκριμένα στο «Χ» (πρώην Twitter):


«Ο Ερντογάν σφάζει Κούρδους και ο κόσμος παραμένει σιωπηλός.

Ο δικτάτορας από την Άγκυρα βομβαρδίζει αθώους Κούρδους αμάχους στη βόρεια Συρία και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν λέει τίποτα.

Πού είναι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός και επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας;

Πού είναι η ανησυχία για τα δικαιώματα των Κούρδων και η καταγγελία κατά του Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης;

Όταν το Ισραήλ ενεργεί σε αυτοάμυνα εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Γκουτέρες επιτίθεται συνεχώς, αλλά όταν ο αντισημίτης φίλος του διαπράττει εγκλήματα πολέμου, απλώς εξαφανίζεται. Το μέγεθος της υποκρισίας».

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει ανοίξει «μέτωπο» κατά του ΓΓ του ΟΗΕ λόγω της κριτικής του για την επέμβαση στη Γάζα και τον μεγάλο αριθμό νεκρών αμάχων.